Jana Bodková
Grilovaná zelenina s petrželkovou marinádou
Vege před asi 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- lilek
- 1
- kus
- paprika
- 4
- kusy
- rajčata
- 4
- kusy
- cibule červená
- 2
- kusy
- cuketa
- 1
- kus
- olej olivový
- 70
- mililitrů
- šťáva citronová
- 1
- lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka
- 1
- lžíce
- česnek
- 2
- stroužky
- tymián
- 1
- lžička
- sůl mořská
- pepř
Postup
Lilek nakrájejte na 1-2 cm silné plátky, posypte solí a nechte vypotit.
Lilek osušte. Nakrájejte papriky a rajská jablíčka na půlky, červenou cibuli na silnější kolečka, cuketu na 2 cm silné plátky.
V misce smíchejte olej s citronovou šťávou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a tymiánem.
Marinádou potřete zeleninu, grilujte ji z obou stran a během grilování potírejte marinádou. K zelenině si opečte na půlky překrojenou bagetu, kterou můžete potřít bylinkovým máslem nebo marinádou na zeleninu.
Podávejte s různými studenými omáčkami.