Jana Bodková
Cibulová frittata s balzamikovým octem
Vege před asi 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- cibule
- 1
- kilogram
- vejce
- 10
- kusů
- sýr ovčí
- 2
- lžíce
- (tvrdý, ovčí, najemno nastrouhaný)
- olej olivový
- 2
- lžíce
- ocet Balsamico
- 2
- lžíce
- voda
- 2
- lžíce
- petržel hladkolistá
- 2
- lžíce
- (najemno nasekaná)
- oregano
- 2
- lžičky
- (najemno nasekané)
- česnek
- 1
- lžička
- (nadrobno nasekaný)
- sůl
- 1,3
- lžiček
- pepř černý
- 1
- špetka
- (mletý)
Postup
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V teflonové pánvi o průměru 25 cm zahřejeme olej. Přidáme cibuli, česnek a oregano, dochutíme polovinou soli a pepře a opékáme za občasného obracení, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Pak přidáme balzamikový ocet a vodu, dobře promícháme a dusíme, dokud se tekutina neodpaří.
Do velké mísy vyklepneme vejce a našleháme je do pěny. Přidáme nastrouhaný ovčí sýr, petrželku a zbývající sůl a pepř a promícháme. Vaječnou směs nalijeme na pánev s cibulí a na velmi mírném ohni opečeme z jedné strany.
Frittatu opatrně uvolníme ode dna a vložíme na chvilku pod rozpálený gril, aby se vejce na povrchu srazila. Pak ji zakryjeme velkým talířem, opatrně obrátíme, vrátíme do pánve a opečeme i z druhé strany. Hotovou frittatu nakrájíme na porce a ihned podáváme.