Linda
Kuře na citronu a česneku
Maso před více než 3 roky
Ingredience
- 1 šťastné kuře
- 2 bio citróny
- 50 g změklého másla
- 2 celé palice česneku
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
- (několik snítek čerstvého tymiánu)
- (několik snítek čerstvého oregana)
Postup
1.
A. Předehřejte troubu na 250°C program horní a spodní ohřev. Kuře omyjte, osušte a na prsní straně rozřízněte podél. Kuře lehce rozlomte, aby se dalo otevřít a položte ho do pekáče kůží nahoru. Z vrchní strany jej potřete změklým máslem a z obou stran ho lehce posolte a opepřete. Do pekáče přidejte čerstvé bylinky, plátky citrónu, na polovinu rozkrojené palice česneku a vše lehce podlijte 2 dcl vody.
B. Předehřejte troubu na 220°C program střední pára. Kuře omyjte, osušte a na prsní straně rozřízněte podél. Kuře lehce rozlomte, aby se dalo otevřít a položte ho do pekáče kůží nahoru. Z vrchní strany jej potřete změklým máslem a z obou stran ho lehce posolte a opepřete. Do pekáče přidejte čerstvé bylinky, plátky citrónu a na půl rozkrojené palice česneku.
2.
A. Kuře vložte do trouby, po 10 minutách pečení snižte teplotu na 230°C a pečte ještě přibližně 20-30 minut, dokud nebude kuře hezky zlaté a neucítíte, že kosti jsou v kloubech volné.
B. Kuře vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud nebude kuře hezky zlaté a neucítíte, že kosti jsou v kloubech volné.
3.
Upečené kuře nechte pár minut vydechnout a pak servírujte s vaší oblíbenou přílohou.