Karel Chocholoušek
Indické máslové kuře
Recepty před téměř 5 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 15 ml olej
- 15 ml máslo
- 1 kg kuřecí stehna, nakrájené na menší kusy
- 10 ml mletý koriandr
- 10 ml mletý římský kmín
- 10 ml nastrouhaný čerstvý zázvor
- 5-10 ml koření Garam masala
- 1 plechovka (400 g) kvalitní rajčatové pyré nebo sekaná rajčata
- 125 ml kuřecí vývar
- 125 ml bílý jogurt
- 125 ml smetana
- undefined sůl
- undefined čerstvě namletý černý pepř
Postup
Rozehřejte ve vysoké pánvi olej a máslo na mírném ohni. Osmažte na něm kuře dozlatova.
Přidejte všechno koření a restujte další 2 minuty, aby se koření rozvonělo.
Přidejte rajčatové pyré a kuřecí vývar, přiveďte k varu a nechte 10-15 minut probublávat. Až bude maso měkké, přidejte jogurt a smetanu a už déle nevařte. Dochuťte solí a pepřem.
Podávejte horké s bílou rýží a zasypané čerstvým koriandrem.