Linda
NAKLÁDANÝ HERMELÍN
Mňamky před více než 5 roky z www.ditap.cz
Ingredience
- NA 6 HERMELÍNŮ PŘÍPRAVA:30 MINUT ODLEŽENÍ: 3DNY
- 6 hermelínů, nejlépe sedlčanských
- 3 cibule, nakrájené na tenká kolečka
- 6 feferonek, zbavených semínek, nakrájených na tenká kolečka
- 4 bobkové listy
- 10 kuliček pepře
- olivový olej
- Na náplň
- 6 stroužků česneku, drcených
- lístky ze 6 snítek bazalky, nasekané + pár lístků na ozdobu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce sušených rajčat, naložených v oleji, nasekaných nadrobno
- kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
- 3 lžíce parmazánu, nastrouhaného najemno
- 4 lžíce olivového oleje
Postup
Začnu náplní. V kamenné misce nebo v hmoždíři utřu česnek se solí, přidám bazalku a třu s česnekovou pastou, až je z toho kaše. Opepřím, přidám sušená rajčata, citronovou kůru, parmazán a důkladně promíchám. Postupně, po kapkách, přidávám olej, usilovně míchám, až je pasta hladká. Náplň jde udělat i v robotu nebo tyčovým mixérem, ale já si to radši užívám ručně.
Rozkrájím hermelíny podélně na poloviny. Polovinu každého potřu náplní, ozdobím 3 kolečky feferonky a pevně přiklopím.
Hermelíny navrstvím do sklenice. Začnu vrstvou cibule a pár kolečky feferonky, položím hermelín a znovu: cibule a feferonky, kterými také vrstvení ukončím. Po stranách přidám bobkové a bazalkové listy a kuličky pepře. Hermelíny do sklenice pořádně přitlačím a zaliju olivovým olejem. Uzavřu a nechám na chladném místě nejméně 3 dny zrát.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: