Linda
HUMMUS
Mňamky před více než 5 roky z www.mycookingdiary.cz
Ingredience
- Co budete potřebovat:
- 2 osoby, 10 minut
- 1 konzerva cizrny (obsah 425 ml)
- 3 lžičky sezamové pasty Tahini
- 2 lžíce cizrnového nálevu z konzervy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 stroužek česneku
- šťáva z půlky citrónu (někdy i víc)
- hrst čerstvého koriandru (nemusí být, já ho ale miluju)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- mletá sladká paprika, olivový olej a nachos/bagetka/pita chleba k podávání
Postup
Postup:
Cizrnu jsem slila (nálev jsem nechala), propláchla studenou vodou a hodila do mixéru. Přidala jsem oloupanej a trošku rozdrcenej česnek, mletej římskej kmín, olej, Tahini, cizrnovej nálev, koriandr, sůl a pepř, zakápla jsem to šťávou z půlky citrónu a začala jsem mixovat. Pokud je směs hustá, přidejte buď cizrnovej nálev, vodu nebo olivovej olej. Na závěr jsem dochucovala ještě solí, pepřem a citrónem (je potřeba pořád ochutnávat a dochucovat).
Hotovej hummus jsem naservírovala na mističku, vidličkou jsem do něj udělala vroubky, polila jsem ho trochou olivovýho oleje, posypala jsem ho trošku červenou mletou paprikou a zasypala koriandrem. Podávala jsem k němu nachos, ale nejradši ho mám stejně s čerstvou zeleninou a pečivem.