Jan Skoupy
LETNÍ PUNČ
drinks před téměř 6 roky z kitchenstory.cz
Ingredience
- Becherovka Original
- Gin
- Becherovka Cordial
- čerstvá citrónová šťáva
- brusinkový džus
- perlivé růžové víno
- pomeranč
- skořice
- jahody
- máta
- citrón
Postup
LETNÍ PUNČ
V průběhu léta se snažíme, abychom náš volný čas trávili s přáteli nebo s rodinou co nejvíce. Přece jen, práce je spousta a tak je potřeba si ve volném čase nejen odpočinout, ale také načerpat tolik důležitou pozitivní energii. Tipů na různá jídla u nás na blogu najdete spoustu a tak jsme si řekli, že vám sem dnes dáme recept na skvělý letní punč. Ten jsme si při tomto druhů akcí dost oblíbili. Člověk ho může udělat ve větším množství před začátkem akce a nemusí se v průběhu starat o doplňování. Najděte si velkou mísu, ve které budete punč podávat a těsně před začátkem vašeho večírku / oslavy / party do něj vložte větší množství ledu, aby byl punč dobře nachlazený.
- Smíchejte brusinkový džus, perlivé víno, citrónovou šťávu s troškou Cordialu v míse, ve které budete punč podávat.
- Protože neuvádíme přesné míry alkoholu, vždy začněte s méně alkoholickými a nealkoholickými ingrediencemi. Ty alkoholové (Becherovka, Gin) přidávejte až na konci, aby jste měli pod kontrolou výslednou sílu punče.
- Citrón si nakrájejte na kolečka a přidejte do mísy, společně s celou skořicí, jahodami a čerstvou mátou.
- Nakonec přidejte větší množství ledu.
S ledem opravdu nešetřete!!! Pokud ho tam dáte málo, dost rychle se rozpustí a místo řádného ochlazení punče, vám ho spíše naředí. Čím více ho tam bude, tím lépe. Větší množství ledu dostatečně chladí a pomalu se rozpouští. Jak nám jednou řekl jeden skvělý barman, led je jedna z nejdůležitějších věcí dobrého drinku, tak se toho držte.