Marti
DOMÁCÍ KARAMEL
Mňam Mlask před asi 6 roky z www.acotedajis.cz
Ingredience
- Na 1 skleničku:
- 1 plechovka tučného kokosového mléka (400 ml)
- 100 g kokosového cukru
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/3 lžičky agarového prášku
Postup
1.
Došel karamel? Nevadí. Kokosový cukr přesypeme do rendlíčku, zalijeme kokosovým mlékem a pečlivě rozmícháme.
2.
Směs následně přivedeme k varu a necháme cca 25 minut mírně probublávat. Čas od času vařečkou čekneme, zda se u dna nic nepřipaluje.
3.
Jakmile směs trochu zhoustne, přidáme špetku soli a vanilkový extrakt. Agarový prášek zašleháme až nakonec, necháme ještě jednu minutku vařit a poté odstavíme.
4.
Vychladlý karamel přelijeme do uzavíratelné skleničky a umístíme do lednice. Lahodnou omáčkou následně poléváme veškeré dezerty v dosahu – dorty, bábovky, záviny, muffiny, sušenky, zmrzliny, partnery, prostě všechno!