Karol
Paleo pečivo
Paleo před asi 6 roky z paleosnadno.cz
Ingredience
- 150 g mandlové mouky
- 45 g psyllia
- 1 zarovnaná lžička soli
- 2 lžičky vinného kamene
- 2-3 lžíce jablečného octu
- 3 bílky
- 200 ml vařící vody
Postup
Příprava: 5 minutVaření: 1 hodina Množství: 5 houstiček
Postup
Všechny ingredience (kromě vody) pečlivě smíchejte (ideálně v mixéru).
Pak přidejte 200 ml vařící vody.
Znovu promíchejte a pak co nejrychleji udělejte z těsta 5 bochánků, které vložte na pečícím papírem vyložený plech.
S těstem pracujte opravdu rychle, nesmí vychladnout, jinak bude mít pečivo v sobě vzduchovou kapsu.
S tvarem bulek se moc nepiplejte, hodne nabydou, zakulatí se.
Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 170°C cca 1 hodinu.
Před pečením můžete bulky posypat sezamem, mákem, kmínem, solí apod.
Pečivo krájejte až po vychladnutí.
Jen aby bylo jasno – pokud držíte paleo poctivě a berete ho vážně, nebudete si péct „housky“ každý den a nebudete vlastně jen nahrazovat „zakázané“ ingredience těmi „povolenými“. K tomu vás nenavádím. Tenhle recept vám ale může pomoct zahnat občasné chutě na „něco namazané na housce“ 😉