Karol
Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou
Pomazánky před asi 6 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 200 g Lučiny (2x Lučina kostka 100 g)
- 100 g vařené či pečené červené řepy, jemně nastrouhané
- 3 vejce, uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky + navíc na ozdobu (nemusí být)
- 1 lžička dijonské hořčice
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
- chleba či jiné pečivo k podávání
- řeřicha na ozdobení
Postup
1 Lučinu, nastrouhanou řepu, dijonskou hořčici a vejce nakrájená na kostičky dejte do misky.
2 Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
3 Podávejte namazané na plátek chleba či jiného pečiva, posypané řeřichou a podle chuti ozdobené vejcem natvrdo.
NĚCO NAVÍC:
Pokud chcte použít pečenou řepu, zabalte bulvu do alibalu a hodinu ji pečte při 200°C. Poté ji nechte úplně vychladnout.