Linda
Hruškový makovec
Paleo před asi 6 roky z paleosnadno.cz
Ingredience
- 120 g mandlové mouky
- 100 g mletého máku
- 5 vajec
- 2 hrušky (2 x cca 150 g, sladší odrůda)
- 5 datlí
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1-2 lžíce kokosového mléka
Postup
Příprava: 10 minutVaření: 40 minutMnožství: cca 8 kousků
Postup
V mixéru si dohladka smíchejte 100 g mandlové mouky, 1 hrušku (zbavenou jádřince, není nutné loupat) a 2 vejce.
Vzniklé řidší těsto nalijte do vhodné vyšší formy (já použila formu o průměru 20 cm) vyložené zmačkaným navlhčeným pečícím papírem.
V mixéru (není nutné ho vymývat) si připravte těsto na druhou vrstvu – rozmixujte 100 g mletého máku, 1 hrušku (zbavenou jádřince, není nutné loupat), 1 lžíci kokosového oleje a 3 bílky. Vzniklé těsto nalijte jako druhou vrstvu do formy a trošku uhlaďte.
Mixér si nyní vymyjte a pak v něm rozmixujte 5 pokrájených datlí, 20 g mandlové mouky, 3 žloutky a cca 1-2 lžíce kokosového mléka.
Vzniklou směs nalijte jako třetí vrstvu do formy.
Připravený koláč vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Pečte cca 35-40 minut.
Po upečení koláč opatrně vyjměte z formy a nechte vychladnout.
Pak krájejte a podávejte 🙂
PS: Dort bude pro někoho možná málo sladký. První a druhou vrstvu můžete případně mírně dosladit medem či rozmixovanými datlemi.