Jarka Jelinkova
Vídeňské řezy
Má oblíbená jídla před asi 6 roky z www.mimibazar.cz
Ingredience
- Těsto: 4 vejce, 250g cukru, 120ml oleje, 130ml mléka, 300g polohrubé mouky, prdopeč. Tangová náplň: 1 Tang, 2 vanilkové pudinky, litr vody, cukr dle chuti. Náplň: pomazánkové máslo, 2 zakysané smetany, 3 lžíce cukr moučka, šlehačka, ztužovač šlehačky. Na ozdobu: Cukrářské piškoty, džus, čoko poleva
Postup
Ušleháme sníh z bílků. Vše ostatní vyšleháme a pak opatrně zamícháme sníh. Pečeme asi 20min při 170°C. Připravíme tangovou náplň: vaříme vodu s Tangem a pudinkem do zhoustnutí. Po mírném zchladnutí nalijeme na piškot a dáme do lednice dobře ztuhnout.
Smícháme zakysanky s pomazánkovým máslem a cukrem. Opatrně přidáme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Krém dáme na Tangovou vrstvu.
Na talíř nalijeme pomerančový džus, z obou stran do něj namočíme cukrářské piškoty a dáme na náplň. Piškoty nakonec pro ozdobu pocákáme čoko polevou.
Tento moučník je opravdová lahůdka. Dělá se na velký plech a je toho opravdu hodně. Díky za inspiraci na slovenském MMB.