Klára Matulková
BRAMBOROVÉ VAFLE ZAPEČENÉ SÝREM
Hlavní jídla před více než 6 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 4 lžíce másla
- 60 ml podmáslí AQ
- 2 vejce BASIC
- 2 hrnky uvařených brambor AQ (varného typu B)
- 3 lžíce pažitky AQ
- 60 g hladké nebo polohrubé mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky jedlé sody
- sůl
- pepř
- ¼ lžičky sušeného česneku
- 1 hrnek strouhaného sýru
Postup
Máslo rozpusťte v rendlíku a nechte ho lehce zezlátnout a zavonět. Pak ho přelijte do mísy a našlehejte ho spolu s podmáslím a vejci. Pak přidejte rozmačkané brambory a 2 lžíce pažitky. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, pepř a sušený česnek. Pak směs suchých ingrediencí přidávejte k mokrým. Přesvěčte se, že jste mouku vmíchali důkladně. Z těsta postupně odebírejte a ve vaflovači udělejte vafle. Těsně před servírováním je posypte sýrem a krátce zapečte. Podávejte posypané zbylou pažitkou.