Klára Matulková
Hrníčkový borůvkový koláč
Pečení před více než 6 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- 1 hrnek cukru krystal3 celá vejce1 hrneček oleje1 hrneček mléka1 vanilkový cukr2 hrnečky polohrubé mouky1 prášek do pečivačerstvé borůvky (může být jakékoliv ovoce čerstvé nebo kompotované)
- Drobenka: 80g lehce povoleného másla 80g cukru krupice100-140g polohrubé mouky
Postup
Do mísy dáme vajíčka s krystalem a ruční metličkou vyšleháme. Přidáme ostatní ingredience při stálém míchání. Pokud je těsto dost tuhé, zředíme trochou mléka. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
Okapané omyté borůvky silně vrstvíme na těsto, posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby na 150°C. Pečeme dozlatova. Upečený koláč pocukrujeme.