Karol
Smažené banány s jasmínovým sirupem
Sladká tečka před více než 6 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 150g rýžové mouky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1,5 lžičky kypřicího prášku
- 500ml kokosového mléka
- 1 vejce + 1 žloutek
- olej na smažení (například arašídový)
- 4 velké či 6 malých banánů
- dužina z 1 malého kokosu, nastrouhaná nahrubo
- 1 lžíce sypaného zeleného jasmínového čaje
- 200g krupicového cukru
- klínky limety
Postup
1 Nejdřív připravte sirup: Jasmínový čaj zalijte 250ml horké vody a nechte 5 minut louhovat. Přeceďte do rendlíku, přidejte cukr, zahřívejte a míchejte, až se rozpustí. Vařte asi 5 minut, do zhoustnutí. Sirup odstavte a nechte vychladnout.
2 V míse smíchejte rýžovou mouku, třtinový cukr a kypřicí prášek. Zašlehejte kokosové mléko, vejce i žloutek. Umíchejte těstíčko.
3 V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájejte na silné šikmé plátky, smočte v těstíčku a obalte v kokosu. Kousky postupně smažte dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Podávejte se sirupem a klínky limety.