Linda
Taco polévka
Polivindy před více než 6 roky z cukrfree.cz
Ingredience
Postup
Ingredience
500 g mletého hovězího masa (nejlépe free range)
1 větší červená cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
4 stroužky česneku
1 lžička oregána
1 lžíce mletého římského kmínu
1,5 lžičky mleté papriky
1/2 – 1 lžička chilli 🙂
3 lžíce najemno nakrájených jalapeno papriček
1 konzerva černých fazolí (cca 290g)
2 konzervy krájených rajčat
800 ml hovězího vývaru (použila jsem vývar od Konečně vývar)
ghí nebo avokádový olej
himalájská sůl
pepř
Na servírování:
strouhaný čedar
zralé avokádo
zakysaná smetana
čerstvý koriandr
Počet porcí:
6 – 7 porcí
Postup
Ve větším hrnci na rozehřátém ghí restujeme cca 5 minut najemno nakrájenou cibuli společně s mletým masem. Poté přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku, jalapeno papričky a společně restujeme další 3 minuty. Přidáme oregáno, římský kmín, mletou papriku a chilli, vše promícháme a na středním plameni restujeme dalších 5 minut. Poté vlijeme vývar a krájená rajčata, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme dalších 30 minut. Mezitím si najemno nasekáme česnek. Poté do polévky přidáme propláchnuté fazole, česnek, pepř a sůl, promícháme a ještě 15 minut bez pokličky na mírném plameni společně vaříme. Hotovou polévku podáváme posypanou čedarem, na kostičky nakrájeným avokádem, nasekaným koriandrem s lžící zakysané smetany.
Moje tipy:
Při přípravě nezapomeňte nechat česnek alespoň 5 minut po tom, co ho nakrájíte, odležet. Umožníte tak uvolnění alicinu – účinné látky, která patří mezi nejsilnější přírodní antibiotikum. Čím jemněji česnek nasekáte, tím více alicinu se z česneku uvolní :) Nasekaný česnek nevařte déle než 15 minut.
Pokud se vám nechce vařit s vývarem, nenahrazujte ho instatní kostkou. Já sama polévku vařila z kupovaného vývaru od “Konečně vývar”. Ušetříte tak spoustu času, ale ne na úkor kvality.
Dobrou chuť