Lenka
Chipsy z červené řepy
Zdravé přílohy před asi 11 roky z www.jimejinak.cz
Ingredience
- 1 střední červená řepa
- olej
- sůl
Postup
Červená řepa je úžasná zelenina, se kterou si málokdo ví rady. Možností jak řepu upravit je nepřeberně. Jedna, která se nám osvědčila hlavně v zimě, kdy potřebujeme zahřát, je restovaná řepa.
Postup
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka asi 3-4 mm vysoká. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme kolečka řepy, posolíme a stáhneme na nižší stupeň. Řepu restujeme pomalu po obou stranách asi 10- 20 minut, záleží, jak silná jsou kolečka. Během restování řepu asi 4x otočíme, jinak si jí nevšímáme a pomalu restujeme. Pokud uděláte plátky řepy opravdu hodně tenké chutnají po restování jako chipsy. Hotové plátečky osušíme papírovým ubrouskem od přebytečné mastnoty.
Kombinujeme
Hodí se jako zeleninová příloha ke každému jídlu, zejména v chladném období. Ke smaženému se hodí přidat trochu strouhané ředkve, aby tělo lépe mohlo zpracovat tuky.
Obměna
Místo řepy můžeme použít rozkrojenou mrkev.