Peťule Vrtule
Asijská polévka
Polévky před více než 6 roky
Ingredience
- 1,5 litru zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1 střední mrkev
- 2-3 listy čínského zelí
- cca 2 cm čerstvého zázvoru
- svazek jarních cibulek
- 6 ks předem namočeného Jidášova ucha
- 50 g fazolových klíčků mungo
- 1 lžíce sojové omáčky
- chilli paprička/omáčka
- limetka
- čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel
- rýžové nudle/skleněné nudle
- Na kousky nakrájené a osmáhlé tofu (předem okořeněné)
Postup
Předem uvaříme na proužky nakrájenou mrkev, na kousky nakrájené zelí, na kousky nakrájené Jidášové ucho, Mungo klíčky a dáme do samostatné mísy. Do vývaru dáme vařit plátky zázvoru, česneku a svazek jarních cibulek. Nudle si připravíme podle návodu a dáme stranou. Do misek rozdělíme nudle, houby, a všechnu zeleninu, kterou jsme uvařili, přidáme na kousky nakrájený čerstvý koriandr/petržel, tofu a zalijeme horkým vývarem, který jsme dochutili sojovou omáčkou. Na závěr zakápneme limetkou a můžeme dochutit chilli papričkou/omáčkou.