Jarka Jelinkova
Kakaová roláda s tvarohem a čokoládou
Má oblíbená jídla před více než 6 roky z www.vikendovepeceni.cz
Ingredience
Postup
VÍKENDOVÉ PEČENÍ
Nalistujte si ten správný recept ...
Domovská stránka Recepty Kontakt Cukrářské kurzy
úterý 25. října 2016
Kakaová roláda s tvarohem a čokoládou
Tvarohové Míša řezy jsou u nás doma velmi oblíbené a tak je zkouším v různých provedeních. Na mém blogu tak najdete Cupcakes ala Míša řezy i Čokoládový dort s tvarohovým krémem. Tentokrát jsem je zkusila připravit v podobě rolády a opět s velkým úspěchem. Osvědčená kombinace tvarohu a čokolády prostě nezklame :)
Krém je kombinace tvarohu a zakysané smetany, žádné máslo ani smetana ke šlehání. Přesto je krásně jemný, hustý a příjemně tvarohový. Cukr si dejte podle chuti, ale pokud použijete tučnější tvaroh i smetanu, není ho potřeba příliš mnoho. Původně jsem chtěla roládu čokoládou polít, nakonec jsem ji ale použila přímo do rolády na tvarohový krém.
Roládový plát už z mého blogu znáte, je to typ rolády, která se stáčí za studena. Celá příprava je rychlá a jednoduchá, servírovat můžete již pár hodin po upečení. Jen je potřeba den předem nechat "vykapat" tvaroh se smetanou na hustý krém.
Na roládový plát budete potřebovat:
3 vejce (velikost L), bílky a žloutky zvlášť
80 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
20 g kakaa
Troubu předehřejte na 200 stupňů, plech vyložte pečícím papírem.
Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru a do husté pěny. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojte a opatrně vmíchejte prosátou mouku s kakaem.
Hmotu rozetřete na připravený plech vyložený pečicím papírem (cca 40 x 30 cm) a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 8 minut. Roláda musí být na dotek pružná. Připravte si čistou utěrku, kterou lehce poprašte moukou nebo moučkovým cukrem.
Ihned po upečení plát sejměte z plechu a otočte na utěrku. Nechte vychladnout, pak papír opatrně sloupněte.
Tvarohový krém:
350 g tvarohu ve vaničce (tučný)
300 g zakysané smetany min. 15% tuku
cca 5 lžic moučkového cukru (případně více dle chuti)
Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou a nechte několik hodin odkapat, ideálně přes noc. Nejlépe to jde v plátěném ubrousku nebo kapesníku, který zavěsíte jako raneček do vyšší mísy.
Odkapaný tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, můžete i lehce prošlehat.
Čokoládový krém:
50 g čokolády
50 g smetany
Nasekanou čokoládu dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku odstát, pak vymíchejte do hladké emulze. Za občasného míchání nechte krém zchladnout a zhoustnout. Pro urychlení můžete dát na chvilku do lednice.
Dokončení rolády
Na vychladlý roládový plát rozetřete rovnoměrně tvarohový krém. Na něj pak natřete čokoládový krém. Roládu pomocí pečícího papíru srolujte a dejte do lednici alespoň na 2-3 hodiny vychladit. Pokud máte čokoládový krém příliš tekutý, nechte ho na roládě chvilku ztuhnout, než ji začnete rolovat.
Před servírováním můžete roládu poprášit kakaem nebo moučkovým cukrem.
recept na roládový plát z knihy Velká domácí cukrářka od Pavlíny Berzsiové
Vytisknout recept
You might also like:
Křehký tvarohový koláč
Čokoládové cookies se zázvorem
Cuketové bochánky s datlemi a ořechy
Cupcakes ala Míša řezy
Linkwithin
Připravila, ochutnala a vyfotila Víkendové pečení v října 25, 2016
Odeslat e-mailem
BlogThis!
Sdílet ve službě Twitter
Sdílet ve službě Facebook
Sdílet na Pinterestu
Štítky: čokoláda, řezy a rolády, tvaroh
11 komentářů:
Anonymní26. října 2016 17:46
Dobrý den,
opět vše luxusní....za chvilku jdu dělat věnečky a cupcakes pistáciové a citronové, syn má narozeniny a zítra přijdou kamarádi. Mám prosbu nemáte recept na medovník.....je jich hodně, ale od Vás vše chutná tak skvěle. Moc děkuji, pořád peču......Martina
Odpovědět
Odpovědi
MiLa26. října 2016 19:45
Martino, zdravím a moc děkuji :) pečete opravdu ve velkém a já jsem moc ráda, že se inspirujete na mém blogu :) S medovníkem Vás asi zklamu, to je asi jediný dort, který kupuju :) zkoušela jsem ho před lety, ale nic moc. Ale snad mu dám ještě někdy šanci :)
Odpovědět
Anonymní20. listopadu 2016 17:28
Dobrý večer Míšo, nakukuji k Vám téměř každý den a pořád zkouším něco nového z Vašeho blogu. Zatím u nás vede dort z karamelizovaných banánů, ten jsem za poslední měsíc pekla snad 5x.:-) Ale i vše ostatní je úžasné, jste moc šikovná a umíte ostatní inspirovat. Kdyby jste někdy chtěla zase vyzkoušet medovník, tak zkuste tento, mám vyzkoušený mnohokrát a je k nerozeznání od kupovaného, spíš lepší:-) http://ekucharka.net/recept-na-medovnik . Ještě jednou děkuji za Vaše skvělé recepty. Nikol
Odpovědět
Odpovědi
MiLa21. listopadu 2016 9:20
Nikol, zdravím Vás a moc děkuji za krásný komentář :) jsem ráda, že Vás moje recepty tak inspirují a moc si toho vážím. Děkuji také za tip na medovník, recept vypadá moc dobře, takže třeba ho někdy zkusím :) mějte se moc fajn a krásný advent. Míša
Odpovědět
Tatiana Sobolevskaja3. prosince 2016 19:09
Rolada nestihla ani vychladnout . Je lehoucka a moc dobra . Take Vam dekuji za inspiraci . Je to radost, kdyz vysledek je jisty a okoli to oceni.
Odpovědět
Odpovědi
MiLa4. prosince 2016 10:08
Děkuji :)) tak to mě moc těší :)
Odpovědět
Anonymní17. února 2017 23:14
Vyzkoušeno a dopadlo to katastroficky-už nikdy víckrát,nic horšího jsem snad nikdy nedělala.!
Odpovědět
Odpovědi
MiLa18. února 2017 10:38
To mě samozřejmě mrzí, otázkou zůstává, kde se stala chyba .... recept je mnohonásobně vyzkoušený :)
Odpovědět
Anonymní15. dubna 2017 22:11
neumim moc pect, nahodou jsem narazila na roladu a rekla jsem si ta by se mohla povest snad (pred tim mi rolady nesli srolovat), a skutecne se povedla, nemela jsem problem srolovat,recept jednoduchy a chut vynikajici.JSEM STASTNA ze se mi konecne povedla rolada, moc Vam dekuji . :)
Odpovědět
Odpovědi
MiLa16. dubna 2017 8:00
Tak to jsem moc ráda, že se roláda povedla :) Někdy stačí mít jen dobrý recept :) na blogu mám vice receptů na rolády a všechny se stáčeji za studena, můžete některou z nich vyzkoušet :)
Odpovědět
Anonymní17. dubna 2017 11:17
KOUKNU A URCITE UPECU , MOOOOOC DEKUJI !!!!!
Odpovědět
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka
Přihlásit se k odběru: Komentáře k příspěvku (Atom)
Vítejte na sladkém blogu!
Archiv blogu
► 2017 (48)
▼ 2016 (71)
► prosince (5)
► listopadu (7)
▼ října (7)
Dýňový dort se slaným karamelem
Kakaová roláda s tvarohem a čokoládou
Jablečné taštičky z listového těsta
Bleskové listové těsto
Zázvorový koláč s melasou
Křehký kakaový koláč s tvarohem
Žloutkové věnečky
► září (7)
► srpna (6)
► července (5)
► června (5)
► května (7)
► dubna (5)
► března (5)
► února (6)
► ledna (6)
► 2015 (68)
► 2014 (63)
Cukrářské kurzy
Hledat na blogu
Pár slov o mně
Víkendové pečení
Ahoj, jmenuji se Míša a vítám Vás na svém sladkém blogu. Svůj volný čas trávím ráda v kuchyni nebo nad stránkami kuchařských knih. Miluji obchody s domácími potřebami a raději si koupím nový kuchyňský robot než kabelku, což moje dcera nikdy nepochopí. Mám ráda vůni skořice, vanilky a čokolády. Lákají mě nové, netradiční recepty, ale i klasika. Občas zkouším péct i trochu zdravěji, bez lepku nebo se sníženým obsahem cukru. Vážím si každé Vaší návštěvy a těším se na všechny komentáře.
Zobrazit celý můj profil
Oblíbený recept
Vídeňský jablečný závin
Nedovedu si představit lepší moučník na začátek nového roku. Je pravda, že jsou všichni po vánočních svátcích přeslazení, ale tomuhle závin...
Kategorie
bábovka banány bezlepkové cookies cukroví cupcakes čokoláda dort dortíky dýně cheesecake chlebíček jablka jahody karamel koláč koláče koláčky kynuté listové těsto mák makronky maliny mrkev muffiny nepečené odpalované těsto ořechy panna cotta řezy a rolády s ovocem slané sušenky tartaletky tvaroh valentýn vánoční velikonoce zákusky
Víkendové pečení
Přihlašte se k odběru nových receptů
Oblíbené příspěvky
Ovocný narozeninový dort
Vím, že leden není zrovna ideální doba na dort s čerstvým ovocem. Když si ale dcera vaší kamarádky poručí ke svým desátým narozeninám dort ...
Dort Red Velvet
Asi jako každého i mě tenhle dort zaujal svou typicky červenou barvou. Když jsem ho před lety pekla poprvé, vůbec jsem netušila, co od něj ...
Kynuté rohlíčky bez kynutí
Tak jsem vyzkoušela zase další recept na kynuté těsto. Tentokrát takové, které se nenechává kynout a rovnou se s ním pracuje. Ideální, poku...
Svatební koláčky
Když mě před lety požádala kolegyně, zda bych jí neupekla svatební koláčky, byla jsem docela na rozpacích. S kynutým těstem velký kamarád n...
Všechny fotografie uveřejněné na těchto stránkách podléhají autorskému zákonu.. Používá technologii služby Blogger.
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.DALŠÍ INFORMACEROZUMÍM