Linda
Mrkvový salát s cizrnou
Salát před více než 6 roky
Ingredience
- Na salát:1 lžíce rýžového oleje1 lžička medu1 lžička omáčky tamari400 g vařené cizrny500 g mrkvehrst nahrubo nasekané petržele
- Na zálivku:1 stroužek česneku60 ml citronové šťávy3 lžíce tahini2 lžíce rýžového olejesůl
Postup
Předehřejte troubu na 200C. V misce smíchejte olej, med,omáčku tamari a mletý kmín a přisypte cizrnu. Dobře promíchejte, aby cizrna byla rovnoměrně obalená. Rozložte ji na plech vyložený pečícím papírem a pečte 15-20 min dozlatova a dokřupava.
Mezitím nastrouhejte nehrubo mrkev a promíchejte ji s petrželí. Připravte zálivku. Česnek rozmačkejte a smíchejte s citronovou šťávou, tahini a s rýžovým olejem. Přidejte 2 lžíce vody a promíchejte. Pokud je třeba, přidejte ještě trochu vody. Podle chuti osolte. Zálivku přilijte k mrkvové směsi a promíchejte. Navrch přidejte opečenou cizrnu a podávejte.Pokud nechcete salát podávat ihned po přípravě, nemíchejte ho s cizrnou. Navlhla by a ztratila svoji křupavost.