Karol
Kuře tandoori s raitou
Kuře před více než 6 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 4 ks kuřecí prsa, částečně s kostí
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- šťáva z 1 citronu
- 4 stroužky česnek
- 7,5 cm čerstvý zázvor
- 1 lžíce mletá paprika
- 2 lžíce garam masala
- 3 lžíce slunečnicový olej
- 250 ml bílý jogurt
- 200 ml bílý jogurt
- 1/4 ks okurka
- 1 lžíce čerstvé lístky máty
- 8 mini kusů chleba naan
- citron
Postup
Do kuřete nařízněte několik hlubokých řezů a bohatě okořeňte solí a pepřem. Dejte do mělké nekovové nádoby.
Do mixéru dejte citronovou šťávu, česnek, zázvor, mletou papriku, garam masalu, olej a jogurt a vymíchejte do hladké pasty.
Pastou dobře obalte maso a nechte několik hodin marinovat, aby chutě mohly do kuřete proniknout.
Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Tandoori kuře pečte 40 minut, až bude zlaté.
Raita: Smíchejte jogurt, okurku, mátové lístky a dochuťte solí a pepřem. Kuře podávejte s raitou, citronovými klínky a rozpečeným naan chlebem.