Karol
Koláč tres leches s opilým ovocem
Sladká tečka před téměř 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- korpus podle základního receptu
- mléčná směs připravená podle základního receptu, jen zaměňte mléko či smetanu za 115g zakysané smetany, 20%
- 750g jahod, nakrájených na čtvrtky
- 3–4 lžíce bílého rumu
- nastrouhaná kůra z 1,5 biocitronu
- 375ml smetany ke šlehání ušlehané dotuha s 1 lžičkou vanilkového extraktu
- 1 lžíce krupicového cukru
- hrst lístků máty, nasekaných
Postup
1 Jahody, rum a polovinu citronové kůry promíchejte a dejte odležet do lednice.
2 Na mléčnou směs prošlehejte obě kondenzovaná mléka a zakysanou smetanu a směsí prolijte vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny (ale ideálně přes noc) chladit.
3 Korpus potřete šlehačkou a na ni rozložte jahody. Zbylou citronovou kůru promíchejte se lžící cukru a mátou a směsí posypte vrch koláče.
Tres leches (základní recept)
Název této španělské speciality je odvozen od tří druhů mléka, kterými se prolévá piškotový korpus...
Zobrazit recept