Jarka Jelinkova
Kávové řezy se šlehačkou
Má oblíbená jídla před téměř 7 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- Těsto: 5 vajec 180 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce oleje 1 dl kávy (uvařené) 110 g hladké mouky 110 g hrubé mouky 1 lžíce kakaa 1 prášek do pečivaKávová náplň: 5 dl mléka 5 lžic hladké mouky 1 vanilkový cukr 150 g moučkového cukru 250 g másla 2 lžičky kávy (jemně pomleté) rum Šlehačka: 2 šlehačky (Rama Cremefine ke šlehání) 2 ztužovače šlehačky 1 lžíce mletého cukruNa polití korpusu: 1 dl kávy (uvařené) rum
Postup
Žloutky vymícháme s moučkovým cukrem do pěny, postupně za stálého míchání přidáme olej a kávu.
Potom přidáme prosátou hladkou a hrubou mouku, smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu a pomalu upečeme.
Vychladlý korpus pokapeme kávou s rumem, potřeme kávovou náplní a dáme na chvíli do chladna, potom potřeme šlehačkou vyšlehanou s cukrem a ztužovačem a dáme ztuhnout.
Nakrájíme na řezy a povrch zdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.
Kávová náplň: Z mléka, mouky a vanilkového cukru uvaříme kaši. Do vychladlé kaše všleháme máslo vymíchané s moučkovým cukrem, kávu a trochu rumu.