Karol
Paleo chleba
Paleo před téměř 7 roky z cukrfree.cz
Ingredience
- 1 hrnek mletých lněných semínek
- 1 hrnek mandlové mouky
- 70 g mletých slunečnicových semínek
- 1 lžíce mletého kmínu
- 2 lžíce chia semínek
- 2 lžičky vinného kamene (nebo kypřícího prášku bez fosfátů)
- 1 lžička oregána
- 1/2 lžíce himalájské soli
- 1/3 hrnku olivového nebo avokádového oleje
- 2 lžíce vlažné vody
- 5 vajíček od šťastných slepiček
Postup
Počet plátků:
16-20 (podle velikosti formy)
Postup
Troubu předehřejeme na 160°C. Všechny suché ingredience smícháme ve středně velké míse. Přidáme vejce a olej a vše důkladně promícháme. Poté přidáme dvě lžíce vlažné vody, promícháme a těsto přemístíme do formy na chléb vyložený papírem na pečení. Pečeme cca 1 hodinu v předem vyhřáté troubě. Hotový chléb necháme vychladnout a poté podáváme.
Moje tipy:
Do chleba přidávám i různé, na jemno nasekané bylinky jako například medvědí česnek, rozmarýn, tymián atd.
Chleba chutná lépe, když se uleží – nejlepší je 2. až 3. den po upečení.
Chleba skladuji v lednici a vydrží až 7 dní (většinou se tedy sní rychleji, ale měl by 7 dní vydržet) :).