Jarka Jelinkova
Luxusní čokoládové trojhránky
Má oblíbená jídla před téměř 7 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 4 vejce 1/2 prášku do pečiva 1 hrnek mléka 3/4 hrnku oleje 2 lžíce kakaaKrém: 2 tvarohy (500 g) 250 g másla 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena) 4 lžíce mletého cukruČokoládová poleva: 2 čokolády na vaření 100 ml smetany 50 g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)
Postup
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny.
Smícháme sypké ingredience.
Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut.
Mezitím si připravíme krém.
V kastrolku si rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Až máme korpus upečený, potřeme ho krémem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min. na 1 hodinu vychladit.
Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.