Karol
Jahodový mrož s čokoládou
Sladká tečka před téměř 7 roky z www.slepicarna-blog.cz
Ingredience
- 300 g čerstvých jahod
- 1 lžíce třtinového cukru (podle toho, jak jsou jahody sladké)
- 1 lžička domácího vanilkového cukru
- troška šťávy z citronu (stačí pár kapek, pokud jsou jahody kyselejší, nemusí být)
- 80 g čokolády nad 50% (my kupujeme čokoládu na vaření z Lidlu)
- a pak nějaké ozdoby (můžou být čokoládové kuličky, lyofilizované ovoce, ořechy – kupujeme pro změnu v Mixit)
- Co budeš ještě potřebovat?
- Tvořítka na nanuky
- Dřevěné úchytky (kupujeme v lékárně klasické dřevěné ústní lžičky)
Postup
Jahody zbav stopek, umyj a dej do robota (já na to používám smoothie – Sport blander od Electroluxu), rozmixuj je nahrubo, pak přidej cukry a podle potřeby i šťávu z citronu. Mixuj dohladka.
Nalij do tvořítek, dej tam dřevěné úchytky, přidej ještě trošku jahodové směsi, aby byly ponořené. Vlož to do mrazáku a nech alespoň 8 hodin tuhnout.
Ve vodní lázni rozehřej čokoládu, vyndej nanuky z tvořítek a namoč je do ní. Rychle je ozdob čím chceš, například čokoládovými kuličkami, protože čokoláda rychle tuhne. A pak rovnou nanuky snězte nebo si je dejte ještě do mrazáku…