Yveta
Kuře s brokolicí, citronem a kešu
Kuře před asi 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje, například slunečnicového nebo arašídového
- 700 g kuřecích prsíček, nakrájených na užší proužky
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 400 g brokolice, podélně rozkrojené
- 400 ml drůbežího vývaru
- 2 lžičky kukuřičné škrobové moučky (Maizena)
- 2 lžíce tekutého medu nebo 1 lžíci
- hnědého krupicového cukru
- sůl a pepř na dochucení
- nastrouhanou kůru z poloviny dobře omytého citronu a šťávu z jednoho citronu
- hrst pražených oříšků kešu
Postup
1. Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo woku. Přidejte kuře a tři až čtyři minuty opékejte dozlatova. Vyjměte z pánve, přisypte do ní česnek a brokolici. Za stálého promíchávání dvě minuty smažte.
2. Škrob, med, sůl a pepř promíchejte s vývarem, vlijte do pánve a krátce povařte, aby omáčka zhoustla; trvá to minutu nebo dvě. Do pánve vraťte kuře, prohřejte ho, přidejte citronovou kůru i šťávu a oříšky kešu. Promíchejte a ihned podávejte.