Yveta
Pikantní marocké kuře na kuskusu
Kuře před asi 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 600 g kuřecích prsíček nakrájených na plátky
- 300 g kuskusu
- 3 lžíce olivového oleje
- po lžičce kmínu a koriandru
- kostku drůbežího bujonu
- 2 rovné lžíce meruňkové zavařeniny, nejlépe s kousky ovoce (například Bon Maman)
- 100 g mražených zelených fazolek (třeba Bonduelle)
- hrst černých oliv
- trochu čerstvého koriandru (lze nahradit hladkolistou petrželkou)
- sůl a pepř
Postup
1. Dejte svařit vodu. Mezitím rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem olej a vložte na něj kuřecí maso (kousky by se neměly překrývat). Posypte kořením a minutu opékejte. Kousky obraťte a další minutu smažte z druhé strany.
2. Kuskus nasypte do hrnce nebo mísy, podle návodu ho přelijte horkou vodou a nechte jeho zrnka podobná krupici v přikryté nádobě bobtnat a měknout.
3. Bujon rozpusťte ve 400 ml horké vody; vývarem přelijte maso v pánvi. Přidejte zavařeninu, fazole a olivy, osolte a opepřete, promíchejte a pět minut vařte bez přikrytí na mírném ohni. Chvilku před podáváním přihoďte do pánve koriandr.
4. Vidličkou promíchejte kuskus – už by měl být pěkně nabobtnaný – a rozdělte ho do větších mělkých misek. Navrch lžící narovnejte kuřecí směs a na miskách všechno přelijte voňavou šťávou z pánve.