Yveta
Zapečená šunka po florentinsku
Zapékané před asi 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 hrsti špenátových lístků
- 4 plátky šunky
- 4 velká vejce
- 4 lžíce dvanáctiprocentní smetany
- 50 g nastrouhaného sýra typu ementál
- sůl a pepř na dochucení
Postup
1. Špenátové lístky vsypte do cedníku, postavte do dřezu a přelijte vařící vodou – trochu ,ovadnou‘. Důkladně protřeste, aby všechna voda vykapala.
2. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Mělkou zapékací misku (nebo dvě menší) vyložte plátky šunky a posypte špenátovými lístky. Osolte a opepřete, navrch vyklepněte vejce a zakapejte smetanou. Všechno rovnoměrně posypte sýrem a vložte do trouby.
3. Zapékejte osm až deset minut, dokud sýr nezezlátne a vejce neztuhnou. Podávejte s kousky chleba nebo bagety.