Yveta
Bramboráky po indicku
Experimenty před asi 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 700 g moučnějších brambor, oloupaných, nahrubo nastrouhaných a osolených
- 2 lžíce kari
- 3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
- 4 vejce
- 2 jarní cibulky nebo svazek pažitky na ozdobení
Postup
1. Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Z brambor vymačkejte v utěrce co nejvíc tekutiny. Poté je vsypte do mísy.
2. Kari minutku nasucho opražte na pánvi, úžasně se tím zvýrazní jeho vůně. Přidejte k bramborám a promíchejte.
3. Ve velké mělké pánvi, která se dá vložit do trouby (nebo v pekáčku), rozpalte dvě lžíce oleje a rozestřete na něj bramborové těsto.
4. Jakmile je placka zespoda opečená (po 4–5 minutách), obraťte ji. Nejlíp to jde, když ji sesunete na talíř a pak dáte znovu do pánve, samozřejmě neosmaženou stranou dolů.
5. Naběračkou vytvořte v placce čtyři důlky a do každého vyklepněte vejce. Pánev vložte do horké trouby a zapékejte asi pět minut, aby byla vejce tak akorát. Podávejte okamžitě.