Yveta
Stehýnka s petrželkou a česnekem
Kuře před asi 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 lžíci olivového oleje
- 4 lžíce másla
- 12–16 spodních kuřecích stehen, takzvaných paliček
- 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané nebo nadrcené
- 1 lžíci citronové šťávy
- sůl a pepř
Postup
1. Velkou silnostěnnou pánev nebo kastrol postavte na střední plamen a rozehřejte. Dejte na ni olej a polovinu másla. Paličky dobře osolte a opepřete. Jakmile tuk začne pěnit, vkládejte na něj maso a ze všech stran ho opečte do zlatohněda.
2. Nádobu přikryjte pokličkou, plamen snižte a maso dvacet až pětadvacet minut pomalu propékejte a duste. Pravidelně ho obracejte. Pak přidejte zbylé máslo, česnek, petrželku i citronovou šťávu, sejměte z ohně a nechte jídlo chvíli stát, aby se chutě a vůně náležitě promísily.