Yveta
Lenivé letní těstoviny
Těstoviny před asi 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 středně velké červené cibule, nakrájené na osminky
- 4 cukety, nakrájené na větší kusy
- 6 stroužků česneku, neloupaných
- 6 lžic olivového oleje
- 400 g drobných, nejlépe třešňových rajčátek
- 300 g těstovin fusilli (vřetena) nebo jiných krátkých těstovin
- sůl, případně pepř na dochucení
- několik lístků bazalky (nemusí být)
- čerstvě nastrouhaný parmazán na posypání
Postup
1. Opečte zeleninu Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cibuli, cukety a česnek vložte do velkého pekáče nebo zapékací mísy (aby se k nim později vešly těstoviny). Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, lehce promíchejte a pečte čtvrt hodiny. Přidejte rajčata, zamíchejte a pokračujte v pečení dalších 15 minut. Zároveň přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, aby byly těstoviny i zelenina hotové ve stejnou dobu.
2. Uvařte těstoviny Do vroucí vody vhoďte těstoviny a vařte je podle návodu tak, aby byly na skus – trvá to 9–12 minut (záleží na druhu těstovin).
3. Smíchejte a podávejte Těstoviny nechte okapat. Zeleninu vyjměte z trouby, stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozdrťte o stěny nádoby. Přisypte těstoviny, lístky bazalky a promíchejte. Podávejte v hlubších miskách, posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Kouzelná přísada:
Minirajčátka, vzhledem k tvaru a velikosti zvaná třešňová, vypadají efektně, mají výraznou chuť a jsou příjemná na (jeden) skus. V nejširší prodejní síti, balení 300 g stojí okolo 32 Kč.