Yveta
Pečené masové kuličky s houbami a česnekem
Zapékané před asi 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 kg mletého libového vepřového
- 1 cibuli
- velký svazek
- hladkolisté petrželky
- kůru ze 2 citronů
- 500 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 lžic dezertního vína
- 200 g zakysané
- smetany
- sůl a pepřbrambory
Postup
1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Mleté maso, hrubě nasekanou cibuli, polovinu jemně nasekané petrželky, citronovou kůru, sůl a pepř propracujte do stejnorodé hmoty.
2. Vytvarujte 30 kuliček a položte je na plech s pečicím papírem. Plech s kuličkami dejte do trouby na 15 min.
3. Pak přidejte houby, posypte nasekaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte olejem a 10 minut vše pečte.
4. Nakonec přimíchejte víno a smetanu a vše ještě prohřejte. Podávejte se zbylou petrželkou.
Pozn.: přidala bych k receptu pár nových brambor, na půlky, zapečené se zbytkem.