Yveta
Rychlé a šťavnaté hovězí
Hovězí před asi 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 600 g kvalitního hovězího, například
- z roštěnce
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce vorčesterské omáčky
- svazek jarní cibulky, šikmo
- nakrájené na kolečka
- 300 g naložených červených paprik, scezených a nakrájených na proužky
- sůl na dochucení (nemusí být)
Postup
1. Maso nakrájejte na tenké proužky – líp to půjde, když bude vychlazené – a dejte do misky (ne kovové). Ocet a obě omáčky spolu promíchejte, přelijte přes maso a nechte aspoň dvacet minut odsát; můžete si ho naložit i den předem.
2. Rozehřejte pánev nebo wok, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Když je dostatečně rozpálená, vsypte do ní maso i s marinádou, přidejte cibulku a za stálého míchání nasucho opékejte asi dvě minuty.
3. Přisypte proužky paprik a všechno opékejte ještě dvě minuty. Pořád promíchávejte. Nakonec jídlo ochutnejte, abyste zjistili, jestli nepotřebuje dosolit (možná to nebude nutné, sójová i vorčesterská omáčka bývají dost slané). Podávejte s rýží, nejlépe v hlubších miskách.