Yveta
Křupavé thajské kuřecí řízečky
Experimenty před asi 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3 kuřecí prsní řízky, rozdělené na medailonky (strips zvlášť, úzká část odříznutá, vysoká část horizontálně proříznutá napůl)
- 2 bílky, lehce prošlehané
- 2 lžíce hladké rýžové mouky
- 2 čerstvé červené chilli papričky, nadrobno
- 3 lžíce nasekaných koriandrových lístků
- 1 lžička strouhané limetové kůry
- 3 lžíce sezamových semínek
- 2–3 lžíce arašídového oleje omáčka (viz Něco navíc)
- sladká chilli omáčka a polníček k podávání
Postup
1 V míse promíchejte kuřecí medailonky, bílky, rýžovou mouku, chilli papričky, koriandr, limetovou kůru a sezamové semínko. V pánvi na středním plameni rozpalte olej. Obalené kousky kuřete opékejte 3 minuty po každé straně dozlatova. Pak je vyjměte a nechte odsát přebytečný tuk.
2 Podávejte s omáčkami, ozdobené polníčkem. Jako přílohu můžete servírovat rýži.
NĚCO NAVÍC
Na omáčku promíchejte 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci tmavého třtinového cukru.