Jarka Jelinkova
Tiramisu roláda s Mascarpone
Má oblíbená jídla před asi 7 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- Na těsto: 6 vajec 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce Solamylu 6 lžic moučkového cukru 1/2 balíčku prášku do pečiva špetka soliNa krém - náplň: 500 g Mascarpone 250 ml 30% smetany ke šlehání ztužovač do šlehačky 3 lžíce moučkového cukru 12 cukrářských piškotů mandlový likér šálek silné kávyNa posyp: kakaový prášek
Postup
Nejprve si ušleháme se špetičkovou soli dotuha sníh z bílků.
Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme.
Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky.
Nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva.
Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 2OO st.
Upečeme do růžova, což trvá cca 7 min.
Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme.
Příprava krému:
Šlehačku+ ztužovač vyšleháme dotuha.
Přidáme Mascarpone, cukr a zlehka spojíme s ušlehanou šlehačkou.
Větší polovinu krému rozetřeme na upečený piškotový plát.
Mezitím si uvaříme silnou kávu. Až vystydne, prskneme tam big panáka mandlového liguééére (trošku okuštujeme, jestli není ňákej divnej.., jak ten vrchní..však víte...)
No a v tomto roztoku učíme plavat ty cukrářské piškotky..hezky jeden po druhém.
Tak, a teď je rovnáme do řady za sebe a začínáme, jak jinak, než z té delší strany.
Máme? Tak lehounce svineme a zase klademe piškotky a zase svineme..takto nám vyjdou tři řady piškotů a domotáno jest!!
Zbytkem krému máznem roládu a posypeme přes sítko kakaem.
Zdobíme, jak (ne)umíme...