Karol
Mrkev s cizrnou po marocku
Veggie před asi 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- po 1/2 lžičce mletého koriandru, mletého římského kmínu, mletého zázvoru, mleté sladké papriky a mletého kajenského pepře
- 2 svazky (celkem asi 20 ks) menších mrkví i s natí
- 400g konzerva krájených rajčat
- 2 lžíce citronové šťávy
- 250 ml zeleninového vývaru
- 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
- sůl
- 4 lžíce nasekaného čerstvého koriandru+ na ozdobení
- 2 lžičky nasekaných mátových lístků + na ozdobení
- 200 g kuskusu, uvařeného, k podávání
- 150 g sýra feta
Postup
1 V litinovém kastrolu se silným dnem na rozehřátém oleji opékejte cibuli 2 minuty dosklovita. Přidejte česnek a koření a ještě pár sekund míchejte a opékejte, až se rozvoní. Vsypte oškrabanou nebo oloupanou mrkev se zkrácenou natí a míchejte, aby se obalila kořením. Přidejte rajčata a přilijte citronovou šťávu a vývar. Přiklopte a vařte 20 minut doměkka. Pak vsypte cizrnu a 2–3 minuty prohřívejte. Podle chuti osolte.
2 Odstavte a vmíchejte koriandr a mátu. Podávejte s kuskusem, ozdobené bylinkami a posypané rozdrobenou fetou.