Jarka Jelinkova
Šlehačkové kremrolky
Má oblíbená jídla před asi 7 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- 40 dkg hladké mouky 1 šlehačka 25 dkg ztuženého tuku Krém: 1 šlehačka 1 vanilkový cukr 3-4 lžíce moučkového cukru 1 máslo
Postup
Na krém si svaříme šlehačku s vanilkou a cukrem, necháme do druhého dne v lednici ( pak vyndáme, aby šlehačka s máslem měla stejnou teplotu).
Ušleháme máslo a postupně za stálého šlehání přiléváme šlehačku.
Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto, dobře propracujeme, vyválíme na vále a rádýlkem nakrájíme proužky, které natáčíme na malé trubičky.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 200°C přibližně 20-25 min.
Vychladlé plníme krémem a pocukrujeme.