Jarka Jelinkova
Krém na dorty - nesráží se
Má oblíbená jídla před asi 7 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- 250 ml vody 4 lžíce hladké mouky 4 lžíce vanilkového pudinku 2 žloutky 250 g másla 1 dl rumu 1 lžička kakaa
Postup
Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250 g másla, (cukr, jak kdo máte rádi ) přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, 1 lžičku kakaa, 1 dl rumu a důkladně ušleháme..
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Tento krém se nesráží, dobře drží a je dobrý.
Nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.