Karol
Kuře na medu, hořčici a tymiánu
Kuře před asi 7 roky z kitchenette.cz
Ingredience
- 60 g dijonské hořčice
- 50 g medu
- lžíce extra panenského olivového oleje
- pár snítek tymiánu
- mořská sůl
- kůra z poloviny chemicky neošetřeného citrónu
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 2 kuřecí čtvrtky nebo 6 paliček z volného odchovu
- čerstvě mletý pepř
Postup
1.
Rozehřejte troubu na 180°C. Připravte si marinádu smícháním hořčice, medu, citrónové kůry i šťávy a soli. Do střední zapékací nádoby dejte rozpůlená kuřecí stehna či paličky, přelijte je marinádou a mezi kousky masa umístěte snítky tymiánu. Dejte péct do trouby na 40 minut.
2.
Hotová kuřecí stehna ještě opepřete a servírujte s bramborem nebo například s kouskem pečiva a salátu.