Jarka Jelinkova
Moc dobré točené pečené buchty
Má oblíbená jídla před asi 7 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 1 kostka droždí
- 3 lžíce kr. cukr
- 300 ml mléka
- 200 ml voda
- 800 g hladká mouka
- 200 g máslo
- 100 g moučkový cukr
Postup
100 ml mléka ohřejeme, přidáme 3 lžíce cukru a kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.
400 g hladké mouky, kvásek, 200 ml mléka, 200 ml vody smícháme, postupně přidáváme zbylou mouku a zpracujeme těsto, které se nebude lepit na stěny misky.
Necháme kynout na teplém místě půl hodiny zakryté utěrkou a pak z těsta oddělujeme menší kousky, které zpracujeme do kuličky, kuličku rozválíme na tenký obdélník, který můžete potřít libovolnou nádivkou (marmeláda, ořechy, tvaroh, nutella, čokoláda), ale nemusíte a stočíme do buchty.
Ukládáme na plech, který jsme vymazali olejem těsně k sobě.
200 g másla rozpustíme, přidáme 100 g moučkového cukru a polijeme naskládané buchty v plechu.
Necháme kynout 20 minut a vložíme do trouby - teplota 200 stupňů a pečeme 20 minut.
Zdroj: Coolinarika