www.delibety.com
Zapečené brambory s mozzarellou
Talianska kuchyňa před více než 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 kg drobných nových brambor
- 4 lžíce olivového oleje
- cca 2 lžíce bazalkového pesta
- 200–250 g mozzarelly
- hrubou mořskou sůl a pepř na dochucení
Postup
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory neloupejte, ale pečlivě je omyjte. Vsypte je na plech a promíchejte s olejem a solí, aby byly stejnoměrně obalené.
2. Vložte do trouby a pečte asi tři čtvrtě hodiny, až brambory změknou a slupka bude dozlatova opečená. Sýr nakrájejte na tolik plátků, kolik máte brambor. Každou nařízněte do kříže a trochu zmáčkněte, aby se otevřela. Do zářezu dejte plátek sýra a lžičkou na něj navršte trochu bazalkového pesta. Případně dochuťte pepřem.