Karol
Pomalu pečená panenka
Maso před asi 7 roky z paleosnadno.cz
Ingredience
- 300-400 g vepřové panenky
- čerstvé bylinky podle chuti (např. tymián, rozmarýn, bazalka)
- sůl
- pepř
- 1 lžíce ghee nebo sádlo
Postup
Postup
Připravte si panenku – odkrojte jí tenký konec, aby vznikl rovnoměrný váleček.
Na prkénko si rovnoměrně rozsypte sůl, pepř a drobně pokrájené bylinky.
Vepřovou panenku v této směsi obalte (válením a tisknutím k prkénku).
Rozehřejte si pánev na vysokou teplotu.
Jakmile je žhavá, nechte na ní rozpustit sádlo nebo ghee, teplotu stáhněte na cca 3/4 výkon a v rozpáleném tuku panenku zprudka osmahněte ze všech stran (z každé strany cca 1 minutu).
Panenku vyjměte z pánvičky, přemístěte ji do vhodné nádoby a nechte cca 2 hodiny péct v troubě na 70°C.
Pak troubu vypněte a maso v ní nechte vychladnout.
Před podáváním krájejte na tenké či naopak silnější plátky a podávejte podle vaší volby, třeba jako náhradu uzeniny (na obložený talíř, do míchaných vajíček, do ham-and-eggs atd.) nebo s vhodnou přílohou (uvařené batáty, brambory) a majonézou.