Karol
Pomalu pečené vepřové maso (Pulled pork)
Maso před asi 7 roky z coolinarka.cz
Ingredience
- 500g vepřové krkovice nebo plece
- 1 malá cibule
- 2 stoužky česneku
- 1 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička římského kmínu
- 1,5 lžíce hnědého cukru
- 2 dcl vody
- olej
- sůl
- pepř
Postup
Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte na pátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín rajský protlak a krátce vše společně orestujte. Pozor, aby se směs nezačala připalovat! Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete 2/3 omáčky. Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 stupních zakryté alobalem. Poté maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 stupních. Hotové maso roztrhejte vidličkou a podávejte s Honey mustard souce a se zbylou BBQ omáčkou.