Karol
Rebarborový Crumble
Sladká tečka před více než 7 roky z cukrfree.cz
Ingredience
- Rebarborová vrstva:
- 3 řapíky rebarbory
- 1/2 lžičky stévie v prášku
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce mletých chia semínek
- Ořechová vrstva (drobenka):
- 1/2 hrnku mletých lískových ořechů
- 1/2 hrnku mletých mandlí
- 1/2 hrnku mletého kokosu
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžíce konopných semínek
- 1 lžíce dýňových semínek
- 1/3 hrnku nalámaných pekanových oříšků
- 1 lžička skořice
- vanilkový extrakt
- 1/2 lžičky stévie v prášku
- 4 lžíce rozehřáteho kokosového oleje
- řecký jogurt a maliny
Postup
Troubu předehřejeme na 150°C.
Připravíme si plech, který vyložíme papírem na pečení.
V míse smícháme ořechy, semínka, přidáme skořici, stévii a promícháme.
V menší misce smícháme kokosový olej s vanilkovou esencí a přimícháme do směsi s ořechy.
Směs rozprostřeme na plech s papírem na pečení a dáme na 20 minut do trouby.
Omytou rebarboru zatím nakrajíme na 2 cm kousky, dáme do střední misky, přidáme skořici, chia semínka, stévii a vše promícháme.
Z trouby vyndáme ořechovou směs a zvýšíme teplotu na 200°C.
Směs s rebarborou vložíme do menší koláčové formy a dáme na 30 minut do trouby.
Hotovou rebarborovou směs posypeme vychladlou ořechovou směsí.
Crumble podáváme teplý s řeckým jogurtem a malinami.