Karol
DÝŇOVÉ KARI S CIZRNOU
Veggie před více než 7 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 3 lžíce thajské žluté kari pasty
- 2 cibule, nasekané
- 3 stonky citronové trávy
- 6 tobolek kardamomu
- 1 lžíce hořčičných semínek
- 1 kg dýně, oloupané a pokrájené na kostky
- 250 ml zeleninového vývaru
- 400ml konzerva kokosového mléka
- 400 g cizrny , vařené
- 2 limetky
- velká hrst mátových lístků
- rýže k podávání
- Nyní v akci
Postup
Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.