Jaruna
Kamu's žebra
BBQ před více než 7 roky
Ingredience
- 4kg vepřových masitých žeber
- 1 l pomerančového džusu
- 1 l jablečného džusu
- 2 celé pomeranče
- 200g chipotle papriček v adobo omáčce
- (vivalavida.cz, mexicali mercado...)
- 200g hoi sin omáčky
- 2 lžíce koření pěti vůní (skořice, badyán, hřebíček, fagaru (sečuánský pepř) a fenykl)
- 4 cibule
- 1 hlava česneku
Postup
Do hrnce na rozpálený olej vložte nasekanou cibuli a česnek a lehce opečte. Poté přidejte chipotle papričky, hoi sin omáčku, zasypte kořením, poduste a zalejte oběma džusy.
Pomeranče omyjte, nastrouhejte kůru a vložte do hrnce. Stejně tak i pomerančovou dužinu (bez bílých částí pomeranče - omáčka by zhořkla). Celou omáčku pak pak provařte a zalijte vepřová žebra v pekáči tak, aby byla úplně ponořená. Přikrejte víkem či alobalem a pečte na 200 stupňů cca 2,5 hodiny.
Měkká žebra vyndejte z omáčky a tu přímo v pekáči dejte na sporák a na plný plamen nechte redukovat, dokud nezhoustne. Poté rozmixujte tyčovým mixérem. Žebra vyskládejte na gril či plech, tučně pomažte omáčkou a dogrilujte zprudka na barvu.
JE TO ŽRÁDLO!!