Karol
Baba Ganoush
Veggie před více než 7 roky z kitchenette.cz
Ingredience
- 3 lilky
- 2-3 stroužky česneku, propasírované
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2-3 lžíce tahini (sezamové pasty)
- šťáva z citrónu nebo limetky
- 1 lžička římského kmínu
- chilli
- mořská sůl
- koriandr na servírování
Postup
1.
Předehřejte si troubu na 250°C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propíchejte vidličkou a dejte je na plechu péct do trouby přibližně na 35 minut. Můžete ideálně použít perforovaný plech nebo je položit na rošt. Že jsou hotové poznáte tak, že vnitřní dužina výrazně změkne a jejich povrch se hodně nakrabatí.
2.
Hotové lilky nechte lehce vychladnout. Podélně je nařízněte nebo úplně rozpulte a pomocí lžíce vydlabejte všechnu dužinu. Slupku a stopku vyhoďte. Dužinu pomocí nože nasekejte najemno a dejte do mísy. Přidejte všechny zbývající ingredience. Okořeňte podle chuti a můžete servírovat ideálně takto vlažný, lehce pokapaný olejem, posypaný kořením a čerstvým koriandrem.