Jaruna
Hruškový salát s vlašskými ořechy
Saláty před více než 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 zelené nebo ledové saláty natrhané na kousky
- 3 stonky řapíkatého celeru (v Tescu stojí svazek 20 Kč)
- 2 červené papriky nakrájené na proužky
- hrst vyloupaných vlašských ořechů rozlámaných na osminky
- 100 g zeleného hroznového vína bez jadérek; kuličky rozkrojte na půlky
- 2 tvrdší hrušky, oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce nastrouhané salátové okurky
- 2 lžičky jemně nastrouhané cibule
- 1 lžičku nasekaného čerstvého estragonu (lze nahradit petrželkou); několik lístků si ponechte na ozdobu
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1 hrušku, oloupanou, zbavenou jádřince a najemno nakrájenou
Postup
1. Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.
2. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
3. Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky estragonu nebo petrželky.