Miloslav Drábik
Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi
Prima Fresh před více než 7 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 680 g hovězí flank steak neboli pupek
- 1/4 hrnku kukuřičný škrob
- 1/4 hrnku + 3 lžičky slunečnicový olej
- 1 ks zelená paprika nakrájená na proužky
- 230 g ramen nudle
- 3 ks jarní cibulka
- 2 lžíce sezamový olej
- 3/4 hrnku sójová omáčka
- 2/3 hrnku hnědý cukr
- 1 a 1/4 hrnku kuřecí vývar
- 4 stroužky česnek, prolisovaný
- 1/4 lžičky chilli vločky
Postup
Steak nakrájejte na tenké kousky přes vlákno. Do pytlíku se zipem vložte maso a kukuřičný škrob, zavřete, protřepejte (všechny kousky se musí dostatečně obalit).
V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Přidejte hovězí a restujte dohněda (restujte po částech – cca nadvakrát nebo natřikrát, kousky masa se vám jinak připečou k sobě, což nechceme). Po každé várce můžete přidat trochu oleje, pokud je třeba.
Maso vyndejte z pánve na talíř a tu vytřete papírovou utěrkou.
Do pánve vložte papriku a restujte několik minut, dokud nezměkne. Vyndejte z pánve na talíř a dejte stranou.
Ve stejné pánvi připravte i omáčku: vlijte sezamový olej, sójovou omáčku, přisypejte cukr a česnek. Vlijte vývar a dochuťte chilli vločkami.
Promíchejte a vařte na středním plameni, dokud omáčka lehce nezhoustne a nezredukuje se asi o čtvrtinu (může to trvat cca 10 minut, ale s redukováním to příliš nepřehánějte – bude jí potřeba dostatek na vaše nudle).
Mezitím uvařte nudle podle instrukcí na obalu.
Hotové hovězí a papriky vložte do pánve k omáčce a promíchejte. Přidejte uvařené nudle a opět vše promíchejte. Posypejte jarní cibulkou a podávejte.